• Importeur en distributeur
 • Eigen kalibratie & servicecenter
 • Voor 14:30 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
 • Gratis verzending vanaf €100 voor online bestellingen

Kalibratie & onderhoud

Als je investeert in een test- of meetinstrument, wil je zeker weten dat deze betrouwbare resultaten geeft. Het is daarom van belang om jouw instrument periodiek te laten onderhouden en kalibreren.  Bij Havé-Digitap hebben we jarenlange ervaring met de kalibratie en onderhoud van veel verschillende instrumenten. Dit doen we in ons eigen Kalibratie & servicecenter.

Kalibratie met certificaat

Tijdens een kalibratie- & onderhoudsbeurt testen onze specialisten of jouw instrument nog voldoet aan de juiste specificaties. We regelen het instrument precies af, controleren het op gebreken en reinigen vitale onderdelen. Bij instrumenten met een netsnoer voeren we ook een NEN3140-meting uit.

Je kunt een certificaat downloaden waarop de herleidbaarheid is aangegeven naar nationale standaarden. We voorzien het instrument van een sticker waarop staat dat het instrument voldoet aan zijn specificaties. Ook staat daarop wanneer het instrument weer voor een nieuwe kalibratie in aanmerking komt. Zo weet je zeker dat jouw apparatuur altijd werkt zoals het hoort! 

Onze kalibratiemogelijkheden

 1. Kalibratie met meetgegevens:
  We leveren een certificaat van herleidbaarheid en de meetgegevens mee.

 2. Kalibratie 'as-found/as-left':
  We leveren een certificaat van herleidbaarheid en de meetgegevens van voor en na de kalibratie mee.  

 3. Kalibratie met RvA accreditatie:
  Bij deze vorm van kalibratie wordt de procedure gevolgd die wordt voorgeschreven in ISO/IEC 17025. Kalibraties met RvA accreditaties laten wij uitvoeren door een erkend RvA laboratorium. Een certificaat van herleidbaarheid en de meetgegevens is inbegrepen.

Kalibratie aanvragen

Wil jij jouw instrument bij ons laten onderhouden en/of kalibreren? Maak een afspraak en stuur je instrument naar ons op. Voorafgaand sturen we altijd een orderbevestiging met de geplande leverdatum. Meestal is je meetinstrument binnen 5 werkdagen weer klaar voor gebruik.