• Importeur en distributeur
  • Eigen kalibratie & servicecenter
  • Voor 14:30 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €100 voor online bestellingen

Test PV-installaties met de Fluke SMFT-1000

22-02-2023

Fluke heeft een multifunctionele tester voor PV-installaties ontwikkeld: de Fluke SMFT-1000. De eerste alles-in-één PV-systeemtestoplossing waarmee je test of PV-systemen optimaal en veilig werken. Speciaal voor de professional die installatie-, inbedrijfstellings- en onderhoudsdiensten levert aan systemen die werken bij 1.000 V of lager. De tester voldoet aan de IEC 62446-1 norm voor categorie 1- en categorie 2-tests. Lees hier wat de voordelen van deze tester zijn voor jou.

Tijdens het testen van PV-installaties heb je met gebruik van de SMFT-1000 genoeg aan één tester. Zelfs het gebruik van een laptop tijdens veldwerk is hierdoor overbodig. De tester is compatibel met de TruTest™ software van Fluke, waardoor gegevensopslag en rapportage zich op één platform bevinden. Het importeren, organiseren en analyseren van meetgegevens verloopt zo eenvoudig en snel. Op locatie bespaar je 20% aan tijd en tijdens de documentatie scheelt dit zelfs tot 50% aan tijd.

I-V curve tracering

Met de SMFT-1000 meet je naast de elektrische veiligheid ook het rendement van de PV-installatie. De I-V curve tracering controleert of het werkelijke vermogen in de buurt komt van de voorspelde waarde. Na plaatsing van de PV-installatie meet je zo snel of de installatie goed is verlopen en of de PV-installatie (nog) werkt naar behoren. Zo helpt de meter om de productiviteit op peil te houden. De meegeleverde IRR2-BT instralingsmeter maakt draadloos verbinding met de tester om gegevens in real time door te geven

Tester Kit

De nieuwe SMFT-1000 is als losse tester verkrijgbaar, maar ook met een tester kit. De kit omvat de TruTest™ Advanced Software, waardoor je alle meetgegevens op één plek terugvindt. Met de bijgeleverde MC4 Solar Clamp Lead Set creëer je een verbinding tussen zonnepaneel en omvormer.

Test PV-installaties met de Fluke SMFT-1000