• Importeur en distributeur
  • Eigen kalibratie & servicecenter
  • Voor 14:30 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €100 voor online bestellingen

Kenniscentrum

Waarvoor gebruik ik een akoestische beeldcamera en waarvoor een ultrasone analyzer?

Waarvoor gebruik ik een akoestische beeldcamera en waarvoor een ultrasone analyzer?

In industriële onderhouds- en veiligheidsinspecties spelen akoestische beeldcamera's en ultrasone analyzers een cruciale rol. Maar hoe weet je welk instrument je moet gebruiken voor het detecteren van luchtlekken of het identificeren van probleemgebieden? In dit artikel helpt Raymond je op weg met het maken van de juiste keuze.

25-03-2024

Wat is de beste installatietester?

Wat is de beste installatietester?

Met een installatietester meet je de veiligheid en functionaliteit van elektrotechnische installaties: zo waarborg je de veiligheid. Het aanbod installatietesters is tegenwoordig zeer divers. Van aardlekschakelaartesters en lekstroomtangen tot installatietesters waarmee je test volgens de NEN-1010 en NEN-3140 norm. Wat de beste tester is, hangt af van jouw wensen en eisen. In dit artikel helpen we je bij het maken van je keuze, en geeft onze productspecialist Raymond advies.

19-12-2023

Wat is true-RMS?

Wat is true-RMS?

RMS (Root Mean Square) is een manier om de effectieve waarde van een stroom- of spanningssignaal te berekenen. True-RMS is te vinden op verschillende meetapparatuur. Hiermee meet je de werkelijke effectieve waarde van een wisselstroom of wisselspanning (AC). Meetapparatuur met true-RMS meet dus de echte waarde die een elektrisch circuit levert, en is nauwkeuriger dan apparaten met RMS. Benieuwd naar de voordelen en toepassingen? In dit artikel vertellen we je meer over true-RMS.

22-11-2023

De 5 populairste warmtebeeldcamera’s

De 5 populairste warmtebeeldcamera’s

Een warmtebeeldcamera meet temperatuurverschillen die je niet met het blote oog waarneemt. Bij Havé-Digitap beschikken we over warmtebeeldcamera’s voor veel verschillende toepassingen. Hiermee detecteer je bijvoorbeeld warmteverliezen in een gebouw of lekkages in huis. Juist in deze periode waarin de temperaturen dalen en de stookkosten stijgen, is een warmtebeeldcamera een handige tool.

Om erachter te komen welke warmtebeeldcamera je het beste kunt gebruiken, heeft onze specialist Jan de 5 populairste camera’s voor je op een rijtje gezet.

24-10-2023

Zo los je storingen met industrieel ethernet op

Zo los je storingen met industrieel ethernet op

Problemen met netwerkbekabeling zijn de belangrijkste oorzaak van industriële ethernet-storingen. Nu Ethernet gebaseerde technologieën de automatiseringsnetwerken gaan domineren, groeit de behoefte aan tools die mogelijke problemen snel en eenvoudig oplossen. Speciaal daarvoor heeft Fluke Networks de LinkIQ-IE Industrial Ethernet Tester ontworpen. Een snelle en robuuste tool om het netwerk vakkundig te beheren, bekabeling te kwalificeren en storingen in bekabeling op te sporen zodat het soepel en efficiënt blijft werken. Zo kan LinkIQ uren aan productieonderbrekingen voorkomen en besparen.

10-10-2023

Hoe vind ik leidingen in de muur?

Hoe vind ik leidingen in de muur?

Het vinden van leidingen in de muur is een belangrijke stap bij elke renovatie, verbouwing of het ophangen van muurdecoratie. Want het per ongeluk raken van waterleidingen of elektrische bedrading kan niet alleen leiden tot kostbare reparaties, maar ook tot gevaarlijke situaties. Dit vraagt om een goede voorbereiding. Want hoe vind je leidingen in de muur voordat je aan de slag gaat? Productspecialist Roy geeft je het antwoord.

29-09-2023

Wat meet een type K thermokoppel?

Wat meet een type K thermokoppel?

Je ziet ze bij processen in de metaalindustrie, bij het meten van HVAC-systemen en bij een groot aantal metingen in de industriële automatisering: een thermokoppel type K. Een geliefde meter vanwege het brede temperatuurbereik en nauwkeurige metingen. Maar wat meet een type K thermokoppel precies? Wij leggen het je uit op basis van de unieke producteigenschappen.

18-09-2023

Top 5 beste stroomtangen 2023

Top 5 beste stroomtangen 2023

In dit artikel nemen we je mee in de wereld van stroomtangen; essentieel gereedschap voor professionals in de elektrotechnische sector. Met een stroomtang meet je wissel-, lek of gelijkstroom zonder dat je fysiek contact maakt met de geleider. Ideaal voor het meten van lage of hoge stroom in de meest uiteenlopende toepassingen, zoals in de industrie of in de meterkast thuis. Ook helpt het instrument je bij het lokaliseren van installatieproblemen. Of je nu een ervaren elektricien bent of een technicus die dagelijks met elektrische systemen werkt; het kiezen van de juiste stroomtang is van cruciaal belang voor nauwkeurige en betrouwbare meetresultaten.

21-08-2023

Is jouw camera explosieveilig?

Is jouw camera explosieveilig?

Met een explosieveilige camera kun je veilig op pad in omgevingen waar explosiegevaar op de loer licht. De FLIR Cx5 is zo´n veilige warmtebeeldcamera. Hij voldoet aan de ATEX-richtlijnen, waardoor de camera direct en zonder hot work permit bruikbaar is in veel explosieve omgevingen. Michael Deruytter, Senior Director Product Manager bij Teledyne FLIR: "In gevaarlijke omgevingen is het voor inspecteurs van cruciaal belang om problemen snel te kunnen detecteren. Bij het ontwikkelen van de FLIR Cx5 hebben we hierop ingespeeld. De camera helpt om verborgen problemen snel te vinden en zo de diagnosetijd te verkorten."

Hieronder hebben wij vijf redenen op een rijtje gezet om voor deze camera te kiezen bij je volgende inspectieronde. 

27-07-2023

Hoe voer je een Megger test uit?

Hoe voer je een Megger test uit?

Een Megger test is een elektrische test, te gebruiken om de isolatieweerstand van elektrische systemen en apparatuur te meten. Het is een belangrijke test om de kwaliteit van isolatiematerialen te beoordelen en eventuele isolatielekken op te sporen. Megger is zo’n bekend merk, dat “Meggeren” soms zelfs als werkwoord wordt gebruikt. Maar er zijn nog veel meer fabrikanten die kwalitatieve, gebruiksvriendelijke isolatieweerstandmeters ontwikkelen.

Ga je aan de slag met een isolatieweerstandsmeter? Wij hebben de stappen die je moet volgen op een rijtje gezet.

06-07-2023

Visualiseer persluchtlekken met FLIR Thermal Studio

Visualiseer persluchtlekken met FLIR Thermal Studio

Het aantal mensen dat zoekt naar manieren om hun rekening te verlagen is met bijna 500% gestegen. En terwijl we thuis allemaal deze druk voelen, is het probleem van de hoge energieprijzen voor energie-intensieve industrieën zoals de verwerkende industrie nog vele malen groter: zij hebben niet de mogelijkheid om hun verbruik op een eenvoudige manier te verminderen.

06-06-2023

Heeft Fluke een Duspol?

Heeft Fluke een Duspol?

Denk je aan Duspol, dan denk je waarschijnlijk aan een tweepolige spanningstester. Een onmisbaar hulpmiddel voor elektriciens en technici om te testen of er spanning aanwezig is. Maar deze spanningstesters zijn verkrijgbaar bij meer merken en in meer varianten dan alleen Duspol. Zo biedt ook Fluke een breed assortiment aan tweepolige spanningstesters. Ben je dus op zoek naar een betrouwbaar meetinstrument dat je helpt om veilig te werken? Dan ben je bij Fluke aan het juiste adres.

30-05-2023

Waarvoor inspecteer je een PV-installatie?

Waarvoor inspecteer je een PV-installatie?

Het gebruik van hernieuwbare energie wordt steeds populairder. Klimaatverandering en maatregelen vanuit de overheid zorgen ervoor dat de aanschafdrempel van zonnepaneelinstallaties voor particulieren lager wordt. Ook steeds meer bedrijven geloven in de kracht van de zon en investeren in zonnepanelen. Meer installaties, zowel op daken als op zonnevelden, maakt ook dat er meer eisen voor veiligheid en kwaliteit op nationaal en internationaal niveau worden ontwikkeld. Een goede reden om PV-installaties te laten inspecteren. Maar voldoen aan de veiligheidsnormen is niet de enige reden om inspecties uit te voeren.

22-02-2023

Verlaag kosten door het opsporen van lekkages

Verlaag kosten door het opsporen van lekkages

Na de drie grote nutsvoorzieningen, water, elektriciteit en aardgas, komt perslucht. De betrouwbaarheid van deze vierde nutsvoorziening is afhankelijk van de voorspelbare luchtdruk. Dit betekent dat zelfs kleine lekkages tot hoge kosten kunnen leiden. Met een test spoor je lekkages op. Dit helpt je om tijdig in te spelen op problemen: belangrijk om de kosten onder controle te houden. 

03-01-2023

Unieke en revolutionaire warmtebeeldcamera's

Unieke en revolutionaire warmtebeeldcamera's

Thermografie maakt infrarode straling voor het menselijk oog zichtbaar. Met behulp van warmtebeeldcamera’s wordt het infraroodbeeld geregistreerd en visueel weergegeven. Een technologie die zich snel ontwikkelt en toegepast wordt in veel verschillende branches. Zo worden woningen geïnspecteerd om constructiefouten te detecteren en om ventilatiesystemen en luchtinstallaties te controleren op thermische afwijkingen. De politie gebruikt warmtebeeldcamera’s om daders van woninginbraken en verdachte personen op te sporen.

Wereldwijde marktleider en pionier Teledyne FLIR ontwerpt en produceert constant nieuwe warmtebeeldcamera’s waarmee gebruikers nauwkeuriger en specifieker te werk kunnen gaan. De FLIR ONE® Edge Pro en FLIR Cx5 zijn de nieuwe upgrades. We stellen ze aan je voor. 

23-11-2022

Je laadpaal onderhouden en testen

Je laadpaal onderhouden en testen

Met de komst van elektrische auto’s is ook gebruik van elektrische laadpalen toegenomen. Zowel op openbaar terrein, bij bedrijven of misschien wel bij jou thuis. We leggen je in dit artikel daarom graag uit hoe je omgaat met keuringen, onderhoud en veiligheid van je laadpaal.

04-11-2022

Wat is lekstroom en hoe los je het op?

Wat is lekstroom en hoe los je het op?

Wanneer de hoeveelheid stroom die de elektrische installatie in gaat groter is dan de stroom die er weer uitgaat, is er sprake van lekstroom. Wij leggen je uit hoe je dit oplost.

26-08-2022