• Importeur en distributeur
  • Eigen kalibratie & servicecenter
  • Voor 14:30 uur besteld, dezelfde werkdag verstuurd
  • Gratis verzending vanaf €100 voor online bestellingen

Kenniscentrum

Waarvoor inspecteer je een PV-installatie?

Waarvoor inspecteer je een PV-installatie?

Het gebruik van hernieuwbare energie wordt steeds populairder. Klimaatverandering en maatregelen vanuit de overheid zorgen ervoor dat de aanschafdrempel van zonnepaneelinstallaties voor particulieren lager wordt. Ook steeds meer bedrijven geloven in de kracht van de zon en investeren in zonnepanelen. Meer installaties, zowel op daken als op zonnevelden, maakt ook dat er meer eisen voor veiligheid en kwaliteit op nationaal en internationaal niveau worden ontwikkeld. Een goede reden om PV-installaties te laten inspecteren. Maar voldoen aan de veiligheidsnormen is niet de enige reden om inspecties uit te voeren.

22-02-2023

Verlaag kosten door het opsporen van lekkages

Verlaag kosten door het opsporen van lekkages

Na de drie grote nutsvoorzieningen, water, elektriciteit en aardgas, komt perslucht. De betrouwbaarheid van deze vierde nutsvoorziening is afhankelijk van de voorspelbare luchtdruk. Dit betekent dat zelfs kleine lekkages tot hoge kosten kunnen leiden. Met een test spoor je lekkages op. Dit helpt je om tijdig in te spelen op problemen: belangrijk om de kosten onder controle te houden. 

03-01-2023

Unieke en revolutionaire warmtebeeldcamera's

Unieke en revolutionaire warmtebeeldcamera's

Thermografie maakt infrarode straling voor het menselijk oog zichtbaar. Met behulp van warmtebeeldcamera’s wordt het infraroodbeeld geregistreerd en visueel weergegeven. Een technologie die zich snel ontwikkelt en toegepast wordt in veel verschillende branches. Zo worden woningen geïnspecteerd om constructiefouten te detecteren en om ventilatiesystemen en luchtinstallaties te controleren op thermische afwijkingen. De politie gebruikt warmtebeeldcamera’s om daders van woninginbraken en verdachte personen op te sporen.

Wereldwijde marktleider en pionier Teledyne FLIR ontwerpt en produceert constant nieuwe warmtebeeldcamera’s waarmee gebruikers nauwkeuriger en specifieker te werk kunnen gaan. De FLIR ONE® Edge Pro en FLIR Cx5 zijn de nieuwe upgrades. We stellen ze aan je voor.

23-11-2022

Je laadpaal onderhouden en testen

Je laadpaal onderhouden en testen

Met de komst van elektrische auto’s is ook gebruik van elektrische laadpalen toegenomen. Zowel op openbaar terrein, bij bedrijven of misschien wel bij jou thuis. We leggen je in dit artikel daarom graag uit hoe je omgaat met keuringen, onderhoud en veiligheid van je laadpaal.

04-11-2022

Wat is lekstroom en hoe los je het op?

Wat is lekstroom en hoe los je het op?

Wanneer de hoeveelheid stroom die de elektrische installatie in gaat groter is dan de stroom die er weer uitgaat, is er sprake van lekstroom. Wij leggen je uit hoe je dit oplost.

26-08-2022